Изборник Затворити

18. ПРОЛЕЋНА ТУРНЕЈА СЛОБОДНЕ ЗОНЕ У КРАЉЕВУ

Настављамо сарадњу са Слободном зоном!

Од 16. до 24. маја у Свечаној сали Градске управе приказујемо најновије документарне и игране филмове са 18. турнеје Слободне зоне.

На програму ће бити следећи филмови:

  1. мај, 19.00 – „Рана оклевања“
  2. мај, 19.00 – „Соколово језеро“
  3. мај, 19.00 – „Црвено небо“
  4. мај, 19.00 – „Драга Фиона“
  5. мај, 20.00 – „Неизбрисива сећања“
  6. мај, 19.00 – „Зло не постоји“
  7. мај, 19.00 – „Џоана Баез: Ја сам бука“

Пажљивом селекцијом фестивалског тима приказаће се филмови који покривају широк спектар друштвених, економских и политичких проблематика, а квалитетом су у врху филмског стваралаштва.

Краљевачка публика имаће прилику да погледа седам филмова међу којима су два добитника награда овогодишњег издања Филмског фестивала Слободна зона. Филм „Рана оклевања“, добитник награде у Регионалној селекцији – Хоризонти Балкана, као и филм „Соколово језеро“, добитник награде у селекцији Прва два корака.

На репертоару овогодишње турнеје наћи ће се и други део трилогије редитеља Кристијана Пецолда, филм „Црвено небо“, филм-есеј „Драга Фиона“ визуелне уметнице Фионе Тан који повезује њену породичну историју са колонијалном историјом Холандије. Филм „Зло не постоји“ прати преокрете у животу Такмуија и његове ћерке Хане када група инвеститора дође у њихово село да започне нови велики пројекат.

Документарни филм „Неизбрисива сећања“ чини серију кућних снимака који прате напредовање Алцхајмерове болести чилеанског новинара Аугуста Гонгорија. Филм на узбудљив и дирљив начин повезује заједничку прошлост Аугуста и његове супруге с бурном и трагичном историјом Чилеа.

„Џоана Баез: Ја сам бука“ документарни је филм о легендарној певачици и активисткињи Џоани Баез, која се искрено и бескопромисно, кроз музику и огроман породични архив, осврће на шездесет година дугу каријеру.

Улаз је бесплатан! Добро дошли!