Изборник Затворити

ИЗЛОЖБА „АМАРКОРД” БРАЈАНА РАШИЋА

У галерији Културног центра у Рибници отворена је изложба радова „Амаркорд” култног рок фотографа Бранислава Брајана Рашића.

Отварајући изложбу, уредница Редакције за ликовну уметност, Ана Зечевић, истакла је да изложбу чине двадесет и шест фотографија које представљају део опуса Брајановог вишедеценијског стваралаштва.

Према Рашићевим речима, за назив изложбе узет је наслов највољенијег Фелинијевог филма из 1973. године, који у преводу гласи „сећам се“, и, као што је наша уредница констатовала, представља само делић сећања из његове богате каријере.

„Ролингстонсе сам први пут видео давне 1973. године и постао сам велики заљубљеник и поштовалац њихове музике, а 2006. године, пред њихов највећи концерт у Рио де Жанеиру, позвали су ме да будем њихов официјелни фотограф. Круна моје каријере су фотографије које су се нашле на насловним странама званичних издања Стонса, на свим носачима звука и слике“.

Поред тога што је званични фотограф Ролингстонса, вероватно најпознатије активне групе, Брајан Рашић је током каријере сарађивао и са многим познатим музичарима као што су: Френк Синатра, Дејвид Боуви, Мади Вотерс, Роби Вилијамс, Чак Бери, Колдплеј, Бијонс, Кејт Буш, Дејвид Гилмоур (Пинк Флојд)…

Изложбу можете посетити радним данима до 4. јуна.