Изборник Затворити

„INDEXI – у инат годинама“

У организацији Културног центра „Рибница“ Краљево, у четвртак 27. јуна, у дворишту Француске куће, у 19 часова, одржаће се промоција књиге „INDEXI – у инат годинама“ Јосипа Дујмовића, која је објављена је у издању Multimedia Books у сарадњи са Институтом за савремену музику.

Књига „INDEXI – у инат годинама“ је допуњено издање оригиналног истраживања Јосипа Дујмовића, једног од најбољих југословенских рок новинара. Првобитно је изашла 2006. године у Зеници, у скромном тиражу од 200 примерака. Сплетом околности књига није имала адекватну промоцију нити у Босни и Херцеговини, ни у региону, па је тако остала готово невидљива и неправедно заборављена, тако да ово заправо представља заслужену премијеру књиге. Ради се о изузетном документаристичко-приповедачком делу о једној од најважнијих југословенских рок група.

Поред аутора књиге Јосипа Дујмовића и уредника издања Срђана Стојановића, у програму учествује и модератор Ален Кнежевић, а за музичку подршку задужени су Гордан Штављанин Штављо и Драган Тодоровић Тошо. На промоцији ће и бити приказана и видео презентација Јосипа Дујмовића у којој о Индексима и њиховом значају говоре њихови бивши чланови и сарадници: Слободан Бодо Ковачевић, Фадил Реџић, Корнелије Бата Ковач, Владо Правдић, Кемал Монтено и други.