Изборник Затворити

ИНДЕКСИ – У ИНАТ ГОДИНАМА

Један од значајних радио водитеља, из бивше нам заједничке земље, Јосип Дујмовић, написао је књигу чији су јунаци легендарни сарајевски рок састав „Индекси”.

На 395 страница  до детаља је описан пут групе која је обележила седамдесете и осамдесете године двадесетог века.

Публику, која је присуствовала промоцији књиге у Галерији културног центра „Рибница” Краљево,  чинили су они који су своју младост живели уз „Индексе”, али и они који нису били рођени када су „Индески” последњи пут наступили. Ово мултимедијално  „појашњење” саме књиге, јер су емитовани делови интервјуа и наступа „Индекса”, за публику је био својеврсни „bonus track“ уз штампано издање.  Организатор Културни центар „ Рибница” Краљево додатно је зачинио вече  ангажовањем музичара Драгана Тодоровића и Гордана Штављанина,  који су својом интерпретацијом нумера „Индекса” на речи додали и оно што је основни разлог овог окупљања – музику.

Књига  „Индекси – у инат годинама”  осим биографских података и хронологије снимљених песама, плоча и наступа, доноси и пажљиво биране анегдоте из живота чланова бенда. Сврха анегдота састоји се у томе да читаоцима додатно појасни какви су људи били чланови „Индекса”, а било их је деветнаест.

Јосип Дујмовић оставио је овом књигом додатно појашњење „будућим људима” који ће једном, поново и сигурно открити музику „Индекса”.