Изборник Затворити

МЛАДИ ЛАВОВИ И ПРЕКАЉЕНИ ВУК ИЛИТИ БЕОГРАДСКИ ЏЕЗ КВАРТЕТ

Да Краљевчани воле квалитетну музику и да је програм фестивала Џезибар из године у годину све бољи, потврђује  велика посећеност на отварању 14. џез фестивала. Неумесно би било лицитирати колико је људи било прве фестивалске вечери у дворишту Француске куће, али као поуздано мерило можемо употребити речи „никада оволико” и  никада од 7 до 77 година. Хвала нашим суграђанима на томе!

Овогодишњи фестивал је отворио Београдски џез квартет, чији је фронтмен, парадоксално,   бубњар Миодраг Ђино Маљоковић,  који је по распореду инструмената увек негде позади. Присутни су имали прилику да уживају у сјајној фузији инструмената у којој труба даје посебан квалитет док плива на ритмовима у којима се смењују мало румба, мало салса, мало Ђиново тумачење свега.

Београдски џез квартет увео је српски етно у џез музику коју је публика лако препознала. Можда сте нешто слично већ чули, али али је ово извођење свакако било посебно. Награда за овакву интерпретацију је неусиљени бис, чиме је публика у дворишту Француске куће показала да разуме, цени и препознаје  емоцију емитовану са бине.