Изборник Затворити

ЏЕЗИБАР 2024 – ТРЕЋЕ ВЕЧЕ – КСЕНИЈА КОЧЕТОВА И БЕЈБИЗМО БАНЧ

Да Ксенија Кочетова изузетно пева, то смо знали, али да поседује онакву енергију на сцени, е то нисмо! На велику срећу и задовољство упознали смо Ксенију Кочетову и Бејбизмо банч (BEJBIZMO BUNCH) у најбољем издању. Од првог до последњег тона бенд и Ксенија су слали публици такав талас енергије да, ко те  вечери није заплесао на Тргу српских ратника, није ни био присутан.

Овај бенд представља спој клупске, телевизијске и образовне сцене Београда и Србије,  генерацијски микс искуства и младости. Могу се похвалити, како индивидуално тако и групно, веома завидним бројем јавних наступа у различитим формацијама како у земљи, тако и у региону.

Четрнаести Интернационални џез фестивал „Џезибар“, који организује Културни центар „Рибница” Краљево,  донео је само квалитет.

За три дана, краљевачка публика је била у прилици да види и чује најразличитија тумачења и виђења џеза, јер џез је и настао из потребе да се побегне од уштогљених  музичких форми. Видели смо и чули „мале саставе”, али и бенд који са разлогом  носи префикс „Биг”. Заједнички садржалац им је квалитет у интерпретацији, садржају и приступу џез музици.