Изборник Затворити

ЏЕЗИБАР 2024 – ТРЕЋЕ ВЕЧЕ – НОВОСАДСКИ БИГ БЕНД

Мајстор Федор Вртачник, уметнички руководилац Новосадског биг бенда, сваког тренутка зна шта му је чинити са музиком и како распоредити ноте сваком од извођача да би се у коначном рачуну добио СПЕКТАКЛ.

Присутни на Тргу српских ратника, од првог тона перфектно увежбаног бенда, знали су да присуствују нечему посебном, нечему што Краљево није имало прилику да види и чује често. Јана Шуштершич и Данка Адамов су светске џез, соул и фанк хитове изнела на тај начин да сте у појединим тренуцима имали осећај да вам се најежила кожа.

Новосадски биг бенд је основан 2003. године од стране професионалних и реномираних џез и поп музичара Новог Сада. Током протеклих двадесет година рада оркестар је приредио 620 концерата у земљи и иностранству. Успешно реализују пројекте Рок опера, Диско опера, Три тенора и Здравко Чолић симфонија. Својим креативним концертним наступима, уз висок квалитет извођења и програмску политику, која прати најсавременије светске трендове, Новосадски биг бенд је постао незаобилазни чинилац у културном животу Србије.

Културни центар „Рибница” Краљево  је, на срећу, град крај Ибра уврстио на списак оних који су имали задовољство да чују и доживе Новосадски биг бенд. Ако узмемо у обзир програме које стварају, биће још прилика за дружење са маестром Вртачником и музичарима испред којих стоји.